Περί μπλογκς

Διαβάζω μπλογκς από το 2008. Και ενίοτε γράφω, αλλά ποτέ συστηματικά. Ο λόγος που έχασα το μεγάλο κύμα των μπλογκ (που στην ουσία προϋπάντησε τα σόσιαλ μίντια) ήταν η έλλειψη ίντερνετ κατά την διάρκεια των σπουδών μου. Ωστόσο, το ίντερνετ δεν είναι κάτι που μου έλειψε τότε μπορώ να πω.

Στο πατρικό μου σπίτι είχα ίντερνετ τουλάχιστον από το 1999. Σύνδεση ντάιαλ απ 56 Κ που προϋπέθετε την αποσύνδεση από το τηλέφωνο για όση ώρα ήσουν συνδεδεμένος. Οι δε ταχύτητες οικτρές. Το κυρίαρχο μέσω επικοινωνίας τότε ήταν το IRC. Τα σόσιαλ μίντια κατάφεραν να ενοποιήσουν την αμεσότητα του IRC με τον πιο αργό και μόνιμο χαρακτήρα των μπλογκς.

Όταν το 2008 άρχισα να διαβάζω, τότε κατάλαβα ότι στα τέσσερα χρόνια αποχής μου από το ίντερνετ έχασα πολλά. Πριν το 2002, αυτοί που ασχολούμασταν με το IRC ήμασταν μια πολύ μικρή, σχεδόν καλτ, μερίδα της κοινωνίας. Για να φανταστείτε, διαχειριστής σε ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά κανάλια του IRC ήταν ο Μίλτος Μακρίδης. Όμως αργότερα, το ίντερνετ κέρδισε σε δημοφιλία και σε ποιότητα περιεχομένου (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στον γραπτό λόγο).

Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν συναντάω ένα καινούργιο μπλογκ είναι να πάω στις αναρτήσεις του Αυγούστου του 2011. Ο μήνας που έφυγα από την Ελλάδα. Θέλω να δω πώς ήταν η ζωή του γράφοντος εκείνη την εποχή και πάντα σκέφτομαι πώς θα είχε εξελιχθεί η δικιά μου αν δεν είχα φύγει. Πέντε χρόνια πριν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s