Δώρο Χριστουγέννων

Δεν έλεγε να σταματήσει η Ελπίδα να μας μιλά για το χριστουγεννιάτικο δώρο στον γιο της. Είχε μόλις πρόσφατα τελειώσει τη νομική οπότε έπρεπε να είναι κάτι που να αρμόζει στην περίσταση. Είχε λοιπόν αποφασίσει να του πάρει ένα στυλό και να χαράξει πάνω του το όνομα του. Το στυλό είχε 300 ευρώ και η χάραξη 120. Είχε 200 ευρώ στην άκρη και περίμενε το δώρο για να συμπληρώσει μέχρι τα 420.

-Μα πρέπει βρε Ελπίδα μου να είναι χαραγμένο το στυλό; Δεν είναι πολλά 120 ευρώ;

-Πρέπει, πρέπει! Όλοι οι μεγάλοι δικηγόροι έχουν στυλό με το όνομά τους. Έστω τα αρχικά.

-Για τα αρχικά πόσο σου ζητάν;

-70 ευρώ, αλλά τι είναι 50 ευρώ παραπάνω για ολόκληρο το όνομα;

Οι μέρες περνούσαν και η παραγγελία είχε δοθεί. Συχνά μάλιστα την άκουγα να μιλά στα τηλέφωνα για τις λεπτομέρειες. Τη γραμματοσειρά, το μέγεθος, το χρώμα. Πολλές διατυπώσεις τέλος πάντων για ένα στυλό.

Την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη προσγειώθηκε πάνω στο γραφείο της Ελπίδας ένα γράμμα. Δεν ήταν το δώρο όπως περίμενε. Ήταν κάτι παραπάνω από το δώρο. Το δώρο, το μηνιάτικο και η αποζημίωση για 14 χρόνια δουλειά.

Ήταν η πρώτη και όλοι στο γραφείο είχαμε παγώσει. Η ίδια δε φάνηκε να ταράχτηκε ή να στεναχωρήθηκε. Είχε ένα παγωμένο, αμήχανο χαμόγελο. Σα να αισθανόταν άσχημα που η απόλυσή της χαλούσε το κλίμα. Ξεκρέμασε τις φωτογραφίες του γιου της από τον πίνακα πίσω από το γραφείο της, μάζεψε τα πράγματά της διακριτικά και έφυγε. Με όσο λιγότερο θόρυβο μπορούσε.

Μια εβδομάδα μετά χτύπησε το τηλέφωνο και ζητούσαν την Ελπίδα. Η παραγγελία της ήταν έτοιμη. Τα αρχικά του γιου της είχαν χαραχτεί και το στυλό περίμενε να παραληφθεί.

Μέσα σε λίγες μέρες είδαμε την ίδια αγάπη να χωράει σε λιγότερους χαρακτήρες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s