Ο Παράδεισος των μπλογκς

Έχεις σκεφτεί που πηγαίνουν τα μπλογκς όταν πεθαίνουν;

Σίγουρα πηγαίνουν σε ένα μέρος που όλοι γράφουν, διαβάζουν και σχολιάζουν. Όμως χωρίς περιστροφές. Χωρίς δεύτερες σκέψεις. Χωρίς να φοβάσαι μην αποκαλύψεις πολλά . Ή να σε διαβάσει κάποιος που δε πρέπει. Όλοι γράφουν για τον εαυτό τους και αυτά που ζουν και σκέφτονται χωρίς καμία αυτολογοκρισία.

Πηγαίνουν εκεί, που ανακαλύπτεις τα μπλογκς που σου ταιριάζουν όταν είναι ακόμα ενεργά και δένεσαι με τους χρήστες τους αλλά κυρίως ζεις στον ίδιο χρόνο μαζί τους. Όχι με ένα και δυο και τρία χρόνια διαφορά. Ο χρόνος είναι κοινός και μοιρασμένος. Η ζωή τρέχει και αποτυπώνεται ταυτόχρονα.

Εκεί που τα στατς χτυπάνε ουρανό και τα λάικ πέφτουνε βροχή. Αλλά κυρίως εκεί που γνωρίζεις κάθε μέρα περισσότερο κόσμο και ταυτίζεσαι και θυμώνεις και διαφωνείς και «ζηλεύεις» και καμαρώνεις, αλλά κυρίως μοιράζεσαι. Χάνεσαι στις σκέψεις και στις ζωές των άλλων και ζεις όσα ζούνε. Βλέπεις τις ταινίες που βλέπουν. Διαβάζεις τα βιβλία που διαβάζουν. Ακούς την μουσική που ακούν. Θυμώνεις με όσα θυμώνουν και στεναχωριέσαι όταν στεναχωριούνται. Εκεί που νιώθεις τη μοναξιά να παγώνει και μετά να σπάει.

5 σκέψεις σχετικά με το “Ο Παράδεισος των μπλογκς

  1. Ναι, συμφωνώ.. Αφορμή εν τω μεταξύ για αυτό το ποστ ήταν μια πρόσφατη περιήγηση στον χώρο – ένα σαφάρι για νέα, ζωντανά μπλογκ.

   Προς έκπληξή μου αρκετά σε αναλογία από τα «νεκρά» μπλογκ, δεν ήταν μόνο «ζόμπι», δηλαδή απλώς παρατημένα από τους συγγραφείς να περιπλανώνται στην αιώνια (;) θάλασσα του διαδικτύου. Ήταν διαγεγραμμένα. Εντελώς.

   Η αίσθηση ήταν περίεργη. Γιατί, όταν κάποιος σταμάτησε απλώς να γράφει, μπορείς να τον φανταστείς να συνεχίζει να ζει παρόμοιες ιστορίες με αυτές που έγραφε και νιώθεις μια νοσταλγία για τις στιγμές που διαβάζεις, έστω ετεροχρονισμένα.

   Όταν όμως το μπλογκ διαγράφεται υπάρχει μια απορία. Ένα κενό. Το λινκ είναι εκεί, αλλά το περιεχόμενο έχει φύγει. Δεν ξέρω. Περίεργη αίσθηση.

   Αρέσει σε 2 άτομα

 1. Αχ κι εγώ την ίδια αίσθηση έχω σήμερα, αυτή που περιγράφει Ο/Η ericmosss, από πάνω… Κι όπως πενθώ λίγο καθυστερημένα (2 χρόνια μετά) ένα blog 10 χρόνων που έκλεισα, ήρθε η δική σου ανάρτηση να μιλήσει για παραδείσους. Ευχαριστώ! Πολύ μου άρεσε η γραφή σου!… Καλή συνέχεια…

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s