Μια Κυριακή πρωί

Πρέπει να ήταν πριν τέσσερα χρόνια. Στην Λεμεσό. Ίσως τέλη Νοεμβρίου. Τότε που δεν έχει ούτε ζέστη, ούτε κρύο. Ο καιρός είναι όπως έπρεπε να είναι.

Ξύπνησα ανάλαφρα. Είχα κοιμηθεί μετά από καιρό πολύ καλά. Λίγες ώρες, αλλά αποδοτικές. Σα να έφυγε απο πάνω μου η κούραση ετών, πολλών ετών. Είχα γίνει πάλι παιδάκι. Έτσι ένιωθα. Έβαλα το μπορντό παντελόνι που για κάποιο λόγο μου κάθησε πολύ καλά. Δεν ήμουν όυτε πολύ αδύνατος, να σακουλιάζει πάνω μου, ούτε υπέρβαρος να στενάζει. Έβαλα και το λευκό τίσερτ που έγραφε «Λόντον» και δε χρειαζόμουν τίποτε άλλο.

Βγήκα έξω με το Βίτζ και τον καφέ δίπλα στην θήκη από το τιμόνι. Ο ήλιος ξεχώριζε σε έναν κατά τα άλλα καταγάλανο ουρανό. Ίχνος υγρασίας στην ατμόσφαιρα. Μια ανάσα σου έφτανε για δέκα λεπτά.

Ήταν Κυριακή αλλά έμοιαζε Σάββατο. Η μελαγχολία της Δευτέρας έμοιαζε μέλλουσα και αβέβαιη ενώ η γιορτή της Παρασκευής πρόσφατη. Ο ήλιος και η ατμόσφαιρα είχε χτίσει μια σφαίρα γύρω μου και η μοναξιά έμοιαζε ανίκανη να με ακουμπήσει. Και οι σκέψεις. Και τα διλλήμματα.

Μέσα στο αϊθαλές πράσινο των οπορωφόρων μετά το Ζακάκι οδηγώντας το Ακρωτήρι μου ήρθε η σκέψη. Στην αρχή ένιωσα ενοχές και προσπάθησα να την πνίξω. Να την κατεβάσω κάτω. Αλλά μετά θύμωσα με τον εαυτό μου. Για στάσου. Έτσι είναι. Έτσι δε θα με πείραζε. Κάπως έτσι θέλω να είναι. Δεν είναι κακή σκέψη, το αντίθετο είναι πολύ υγιής.

Σκέφτηκα ότι μια τέτοια μέρα δε θα με πείραζε να πεθάνω. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, σκέφτηκα ότι μια τέτοια μέρα θα ήθελα να πεθάνω. Για κάποιο λόγο ένιωθα πλήρης, γεμάτος.

Έκτοτε έχω νιώσει πολύ άδειος και ημιτελής, όμως εκείνη τη μέρα έτυχε να μου γεννηθεί αυτή η ψευδαίσθηση που ένιωθα τόσο αληθινή. Αν είχε γίνει τότε, ή αν γίνει κάπως έτσι, ίσως και να μη με πειράζει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s